Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is een unieke naam op internet. Meestal worden domeinnamen gebruikt voor websites. Maar je kunt ook een domeinnaam aanvragen voor een persoonlijk mailadres. Een domeinnaam verwijst naar een IP-adres.

Een domeinnaam heeft een lang nummer als adres: het IP-adres. Omdat zo’n nummer lastig te onthouden is, zijn de domeinnamen bedacht. Het domeinnaamsysteem (DNS) vertaalt het IP-adres naar een domeinnaam.

“Vaak heeft een domeinnaam een economische waarde. Dus kun je je domeinnaam verpanden voor geld of een krediet.  Ons domeinnaam onderzoek geeft aan dat uiteindelijk drie zaken vooral belangrijk worden gevonden bij het kiezen van een zakelijke domeinnaam. Van de respondenten vindt 88% dat het moet bijdragen aan de vindbaarheid. Dat zelfde percentage vindt dat het domein ook makkelijk te onthouden moet zijn. Een serieuze en zakelijke uitstraling vindt 81% belangrijk.”
Michiel Henneke, Marketing manager SIDNsid4

Domeinovernameformulier prijsopvraag

Domeinnamen voor slimme ondernemers/investeerders te koop. Welke wilt u van ons overnemen?

(Overnameprijzen zijn o.a. afhankelijk van registratiedatum en branche met een minimum van 100,-- ex btw.) Overdracht kosteloos binnen 5 minuten gerealiseerd. Informeer geheel vrijblijvend naar de overnameprijs.
Het inzetten van deze marketing-technische-domeinnaam is na betaling per direct mogelijk voor creatieve omzet-verhogende marketingcampagnes (online en offline).