Domeinnaam waardebepaling

De waarde van een domeinnaam is niet eenvoudig te bepalen. Hieronder treft u een aantal factoren die zeker van invloed zijn op de prijsbepaling.

Voor meer informatie over de waarde van domeinnamen of voor een domeinnaamwaarde bepaling, kunt u terecht bij Atworkx.nl.

at58

Lengte domeinaam
Des te korter een domeinnaam des te hoger de prijs. Korte namen zijn immers makkelijker te onthouden en te spellen.

Extensie domeinnaam

Belangrijk bij de waardebepaling van een domeinnaam is dat de naam taalkundig correspondeert met de extensie. Voorbeeld; werk.nl en arbeit.de.

 Generiekheid domeinnaam

Algemene of logische namen (vb keukens.nl) zullen spontane bezoekers opleveren die interesse hebben in een keuken. Ook zijn deze namen makkelijk te onthouden.
Algemene domeinnamen vertegenwoordigen een hogere waarde omdat zij een deel van de zoekende internetter automatisch afvangt doordat deze domeinnamen vaak intuïtief rechtstreeks in de URL-balk worden ingetypt.

 Trefwoord domeinnaam

In zoekmachines wordt gezocht op woorden of combinaties van woorden. Zoekmachines zijn gevoelig voor domeinnamen waar zoektermen in voorkomen. Hierdoor bestaat de kans op een hogere ranking bij zoekmachine resultaten.
Uiteraard dient er wel een website geactiveerd te zijn voor de desbetreffende domeinnaam. Door de website door een zoekmachine-optimalisatie-bedrijf te laten optimaliseren kunnen er zeer goede resultaten worden geboekt mbt de ranking bij zoekmachine resultaten.

 Branche domeinnaam

Domeinnamen kunnen ondergebracht worden in een branche. Niet in iedere branche kunnen domeinnamen voor veel geld worden verkocht. Financieel gerelateerde domeinnamen zullen meer geld opleveren dan domeinnamen gerelateerd aan vrijwilligerswerk.

 Commerciele mogelijkheden

Indien een domeinnaam inkomsten genereert, wordt de domeinnaam waardevoller. Inkomsten kunnen bijvoorbeeld voortkomen uit het verkopen van producten, affiliate marketing of door het plaatsen van advertenties. Ook het genereren van leads, het verhuren van de domeinnaam of het verhuren van een sub domeinnaam behoren tot de mogelijkheden om inkomsten te genereren.

 Aantal potentiële kopers

Een domeinnaam is uniek en kan maar aan 1 partij vergeven worden. Bedrijven die strategische domeinnamen in hun bezit hebben kunnen hier ten opzichte van hun concurrenten veel voordeel mee behalen. Als er meerdere partijen in de markt zijn die belang hebben bij het verkrijgen van een specifieke domeinnaam zal de prijs hierdoor aanzienlijk stijgen.

Domeinovernameformulier prijsopvraag

Domeinnamen voor slimme ondernemers/investeerders te koop. Welke wilt u van ons overnemen?

(Overnameprijzen zijn o.a. afhankelijk van registratiedatum en branche met een minimum van 100,-- ex btw.) Overdracht kosteloos binnen 5 minuten gerealiseerd. Informeer geheel vrijblijvend naar de overnameprijs.
Het inzetten van deze marketing-technische-domeinnaam is na betaling per direct mogelijk voor creatieve omzet-verhogende marketingcampagnes (online en offline).